top of page

Insights Discovery

Insights Discovery legt zijn basis in 4 kleur energieën en is een zeer waardevolle tool om jezelf en anderen beter te leren kennen. Hierdoor kan je je interacties en communicatie met anderen verbeteren en kan je sneller in verbinding treden met elkaar. 

Je ontdekt in principe waarom jij reageert en je gedraagt zoals je doet, en ook waarom anderen mogelijk anders reageren en zich gedragen. Door dit inzicht, ontstaat er een vorm van tolerantie en begrip voor elkaar, en kan ieder beslissen om kleine aanpassingen in je gedrag en communicatie stijl te maken, waardoor je doelbewust naar een win-win toe kunt werken. 

Cynthia Janssens - Insights Discovery Licensed Practitioner since 2017

Je persoonlijke Insights Discovery profiel

De Insights Discovery kleuren... Iedereen heeft ze alle 4.

De mate waarin je de kleuren inzet, kunnen echter heel verschillend zijn van de ene persoon ten opzichte van de andere. Je eigen kleurencombinatie bevestigt dan ook dat je uniek bent en laat zien welke gedragseigenschappen voor jou als natuurlijk aanvoelen en voor welke je eerder een inspanning moet doen om ze te tonen.

Benieuwd hoe jouw unieke kleurencombinatie eruit ziet? 

Geef dan zeker een seintje zodat we een afspraak kunnen maken om je Persoonlijk Insights Discovery Profiel te creëren en - indien je wenst - dit verder te bespreken.

Wie ben je in je werkomgeving? Welke kwaliteiten zet je hier het meest in?Hoe ziet je kleurencombinatie eruit als je denkt niet gezien te worden door anderen, als er een verborgen camera op je gericht staat? Of als je je in een stress situatie bevindt?

Vraag nu je persoonlijke Insights Discovery profiel aan en ontdek!

Insights Discovery met je team

 • basis workshop: voor iedereen die vertrouwd wil raken met de Insights kleuren en voorkeuren, en hoe je deze inzichten kunt gebruiken om je interacties, communicatie en relaties te verbeteren
  ​-> voorkennis noodzakelijk: geen

 

 • team workshop: bedoeld voor teams die dieper in de dynamiek en kwaliteiten van het team willen duiken, en voor teams die niet bang zijn om verbeterpunten binnen het team aan te raken en te bespreken om zo de team effectiviteit en team cohesie te verbeteren
  ​-> voorkennis noodzakelijk: basis workshop 

 

 • deep dive workshop: na een periode van 6 maanden kan het zinvol zijn om een deep dive workshop te volgen, die bestaat uit een opfrissing van de basis, een follow-up van wat wel/niet goed ging met betrekking tot het gebruik van Insights Discovery, en een verdieping in een of meer specifieke onderwerpen
  -> dit kan zowel een verdieping zijn mbt de basis workshop als mbt de team workshop
  -> voorkennis noodzakelijk: basis workshop

Insights Discovery en leiderschap

 • workshop leiderschap: voor leiders die meer willen leren en onderzoeken over hun eigen managementstijl, en die enthousiast zijn om andere managementstijlen te onderzoeken en hoe ze daarvan kunnen leren, hoe ze kunnen leren om nog beter contact te maken met hun teamleden, en hoe ze een nog betere leider kunnen worden door alle Inzichtskleuren te gebruiken.

       -> gebaseerd op de 4 uitingsvormen van leiderschap
       -> voorkennis noodzakelijk: basisworkshop 

 

 • workshop leiderschap - de zelfbewuste leider: dit is een programma voor zelfinzicht en leiderschap ontwikkeling obv een uniek leiderschapsprofiel, waarbij 8 dimensies van leiderschapsvaardigheden aan bod komen. Het doel is om inzicht te krijgen in de kwaliteiten en uitdagingen van je unieke leiderschapsstijl, je bewuster te worden van blinde vlekken en vooroordelen, te herkennen en waarderen hoe je overkomt op anderen, en het ontdekken van je doelen en kernwaarden en hoe deze over te brengen op je team leden
  -> gebaseerd op 8 dimensies van leiderschapsvaardigheden
  -> voorkennis noodzakelijk: basisworkshop 

bottom of page